IEMT Integrative Eye-Movement Therapy

Een nieuwe behandelmethode

Sinds kort ben ik nu ook lid van de IEMT-association en geregistreerd als IEMT-therapeut.

IEMT = Integral Eye Movement Therapy.

Deze behandelmethode heeft inmiddels de reputatie om vaak snel en blijvend resultaten te creëren als het gaat om angst-gerelateerde klachten Deze therapie werkt ook prima bij mensen die om niet verklaarbare redenen vaak emotioneel worden in bepaalde situaties. Het is een krachtige, korte, snelle en effectieve methode waarbij je niet lang over je emoties en angsten hoeft te praten.

Wat gebeurt er?

Deze therapie werkt met oogbewegingen. Door deze bewegingen wordt een hersengebied onderdrukt dat deze emoties opslaat.(onderzoek Linda de Voogd Radboudumc 2017).

Stressvolle gebeurtenissen onthouden we beter dan alledaagse gebeurtenissen. Om in te grijpen in dit proces van opnieuw afspelen van gebeurtenissen worden de oogbewegingen gemaakt waarbij je tevens de herinnering probeert vast te houden. Twee dingen tegelijkertijd.

Een cliënt van mij verwoordde het als volgt: ”De herinnering heeft nu een duidelijk tijdstip/datum gekregen. Het gebeurde staat nu opgeslagen in het archief zonder emotionele belasting”.

Je kunt met IEMT alle voorkomende intense (negatieve) emoties behandelen.

Negatieve emoties zijn soms verbonden met een traumatische ervaring.

Bij de behandeling hiervan met IEMT is het een groot voordeel dat je niet het hele verhaal hoeft te vertellen of het gebeurde gaat herbeleven.  Er wordt gewerkt met dat wat het trauma in stand houdt.

IEMT is oorspronkelijk ontwikkeld door Andrew T. Austin en is gebaseerd op:

  • Een model wat ontworpen is rondom het herkennen en oplossen van de 5 Patronen van Chroniciteit.
  • Het zich richten op de emotie (en herinnering van emoties) om verandering in het gevoel te creëren
  • Het zich richten op delen van de identiteit om verandering in het zelfbeeld / zelfconcept te creëren
  • Het zich richten op de vraag: op welke wijze, heeft de cliënt geleerd om zo te zijn / te acteren?

Op een elegante manier zorgt IEMT voor een ”update” van vroegere ervaringen zodat de bagage van het verleden niet langer omhoog komt om de reacties in het huidige moment te vervormen.

Bij IEMT gaat het niet simpelweg om links-rechts oogbewegingen.

Dit in tegenstelling tot andere vormen van therapie gebaseerd op oogbewegingen, waarbij het optreden van een effect niet altijd gegarandeerd is.

Met IEMT kan de coach op zeer nauwkeurige wijze kalibreren welke oogbewegingen de grootste impact hebben op de beoogde veranderingen van bijvoorbeeld jouw gemoedstoestand. Hierdoor kan met IEMT in een relatief korte periode (meestal binnen één sessie) al effect worden bereikt.

Interesse gewekt?

Het is een mooie aanvullende behandelwijze op mijn lichaamsgerichte therapievormen. (www.destillestroom.nl , www.pijnindeonderrug.com)

Volg mij op Facebook

Contact

E-mail: 
info@destillestroom.nl

Telefoon:
045-5640522
06-44418609

Links

Kijk ook eens op:
www.pijnindeonderrug.com

Behandeladvies

Gratis en vrijblijvend advies

Zorgverlener

Mijn achtergrond

Locaties

Locaties en routebeschrijving